SJ TheDaily - шаблон joomla Форекс

Postul şi masa de Paşte, două meniuri excentrice ! Sfaturi utile de la dr. Adrian Tase
Recomandat

April 24, 2019
Scris de 

Mai sunt doar câteva zile până la Paşti iar gospodinele deja și-au făcut lista pentru pregătiri. Ca la fiecare mare sărbătoare, românii vor pune pe masă ceea ce au ei mai bun, de la ouă la carne de miel şi de la mititei până la vin din belşug. Masa copioasă de Paşte vine după o perioadă lungă de post, atunci când mâncarea consumată a fost săracă în proteine. Iar pentru că supra-alimentaţia în timpul sărbătorilor pascale vă poate pune sănătatea şi chiar viaţa în pericol, medicul cardiolog Adrian Tase vă dă câteva sfaturi pentru a avea o masă de Paște cumpătată.

 

”Creştinii au parte, într-o scurtă perioadă de timp, de două meniuri excentrice. În timpul postului, creştinii consumă foarte multe legume. Proteinele din legume şi fructe au o valoare biologică semnificativ mai mică decât cele din ouă, lapte şi carne. În perioada de post, care are şi un rol benefic, acela de detoxifiere a organismului, pot apărea carenţe proteice. De aceea, copiilor li se recomandă să nu ţină post o perioadă mai mare de câteva zile. Postul mai poate duce la carenţe de amino-acizi esenţiali, care sunt 8 în organismul nostru. Cei mai importanţi sunt acidul linolenic (cunoscut ca Omega 3) şi acidul linoleic (Omega 6). Postul îndelungat duce şi la carenţe de vitamina A, D, E şi K, precum şi de câteva minerale importante. De aceea, ar fi ideal ca postul să fie monitorizat de către medicul de familie şi nu este recomandat celor care au o stare de sănătate precară sau au probleme metabolice. La masa de Paşti, principalii actori sunt oul şi carnea de miel. Oul este foarte apreciat de organism, proteinele sale fiind total asimilabile. Carnea de miel are proteine fără prea multe toxine. La rândul său, vinul roşu conţine câteva substanţe foarte bune pentru organism. Problemele apar însă la excese… Din păcate, la fiecare sărbătoare mare, secţiile de urgenţă ale spitalelor sunt pline de oameni care au făcut fie excese alimentare, fie bahice. Excesele alimentare pot duce pacienţii nu numai la secţia de gastro-enterologie, ci şi la cardiologie sau chiar chirurgie. Specific că, în cazul cardiacilor, aceste excese pot duce chiar şi la deces”, sunt sfaturile medicului cardiolog Adrian Tase, care nu vrea să sperie pe nimeni, ci să îi învețe pe oameni să-și petreacă sărbătorile în liniște, fără evenimente nedorite.  

 

CONTACT: infoargesnews@gmail.com

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree