Conform ultimelor modificări, ANSVSA dă posibilitatea crescătorilor de păsări să-și înființeze centre de sacrificare la nivelul fermelor, unde să poată sacrifica maximum 10.000 de capete pe an, provenite exclusiv din fermele proprii. Pentru fermierii argeșeni, acest lucru este de mult ateptat, deoarece la nivelul județului există doar un singur abator de păsări și acela este de curcani.
Dr. Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, oferă amănunte în acest sens: „Crescătorii de păsări au acum posibilitatea să-și sacrifice păsările la nivelul exploatației prin amenajarea unui spațiu de sacrificare, un abator de mici dimensiuni, ce trebuie să îndeplinească condiții mult mai puține decât un abator de capacitate mare, iar carnea, carcasele de păsări rezultate în urma sacrificării pot fi comercializate pe o rază de 100 de km în jurul exploatației, direct la restaurante, la unități de comercializare sau să prepare produse. Condițiile sunt facile pentru crescătorii de păsări și creează un mare avantaj pentru toate părțile implicate, de la fermier, la comerciant și nu în ultimul rând la consumatorul final care are posibilitatea acum să achiziționeze produse proaspete și autentice. Sacrificarea păsărilor la nivelul exploatațiilor se poate face cu asistență sanitară veterinară sau printr-un atestat pe care îl eliberează DSVSA din fiecare județ în urma instruirii personalului din cadrul abatorului cu privire la recunoașterea semnelor clinice și a modificărilor anatomopatologice ce apar în caz de boală. Așa cum am reușit prin Punctele Gastronomice Locale ca un consumator să meargă să consume produse tradiționale direct din gospodărie, și prin aceste măsuri consumatorul poate să-și achiziționeze produse direct de la producător, proaspete și autentice”.