Evenimentul, coordonat de arhitecții Radu Ștefan Cornescu și Alexandru Bălan va cuprinde o suită de manifestări culturale:
- Vernisajul expozției ”Arhitect Victor Ștephănescu între stilul național și modernism”, autor arh. Radu Ștefan Cornescu
- Vernisajul expoziției ”Arhitectura interbelică pe litoralul românesc”, autor arh. Radu Ștefan Cornescu
- Lansarea albumului dedicat activității arhitectului Victor Ștephănescu, sub semnul Centenarului Marii Uniri
Arhitectul Victor Ștephănescu, adept al stilului neoromânesc, a proiectat numeroase edificii, din diferite orașe din România, în prima jumătate a secolului al XX-lea. A fost fiul compozitorului George Ștephănescu, figură marcantă a muzicii românești și întemeietorul Operei Române. A urmat studiile de arhitectură la Paris, de unde s-a întors la București în anul 1901. A fost arhitect-șef al expoziției jubiliare în anul 1906, participând la amenajarea Parcului Carol I din București. Arhitectul Victor Ștephănescu a fost însărcinat cu controlul tehnic și administrativ al lucrărilor la Arcul de Triumf din București, care au început în aprilie 1935 și au durat un an și jumătate. Cele mai reprezentative clădiri pe care le-a proiectat sunt: Palatul Artelor din București în anul 1905, Muzeul Național de Geologie din București, în 1906, Biserica Anglicană din București în anul 1912, Palatul Cercului Militar Național din București, împreună cu Dimitrie Maimarolu între anii 1911-1923, Marea Moschee din Constanța, în perioada 1910-1912, Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, între 1921-1922, Cazinoul din Mamaia și clădirea băilor, inaugurate la 15 august 1935.