Elisabeta Turcu Juverdeanu, artistă emblematică a folclorului argeșean, doamnă a cântecului muntenesc, a fost celebrată în această seară printr-un concert extraordinar aniversar care a încununat o jumătate de secol de activitate artistică.
Vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu și Roxana Stoenescu, director executiv Direcţia Cultură, Turism şi Tineret în cadrul Consiliului Județean Argeș au fost prezenți la evenimentul care a umplut sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești.
Vicepreședintele Adrian Bughiu i-a oferit îndrăgitei artiste o Diplomă de Excelență pentru longeviva și prodigioasa activitate pusă în slujba folclorului autentic și pentru dăruirea cu care a promovat de-a lungul timpului Argeșul, muzica și portul popular.
Adrian Dumitru Bughiu a subliniat faptul că Elisabeta Turcu este o cântăreață reprezentativă de muzică populară a locurilor de origine, zona Curtea de Argeș – Corbeni – Vidraru. Vicepreședintele Consiliului Județean a remarcat faptul că prezența ei alături de artiștii de la Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș este un plus de valoare care ar trebui să îi impulsioneze inclusiv pe tinerii cântăreți fiind, în același timp, un model de modestie, de profesionalism și de seriozitate.
În cadrul evenimentului organizat de Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, instituție finanțată de Consiliul Judetean Arges, au urcat pe scenă și artiști celebri precum Veta Biriș, Ionuț Dolănescu, Gabriel Dorobanțu, Mitică Tavă, Daniela Cernea, Mădălina Lupu, George Mărgineanu, Grațian Bădescu, dar și alte nume cunoscute ale scenei populare românești. Nu au lipsit, evident, nici artiștii ansamblului Doina Argeșului, sub bagheta maestrului Cătălin Iancu.
– Elisabeta Turcu s-a născut la data de 17 septembrie 1954 în satul Oiești, județul Argeș.
La 18 ani a făcut primele imprimări la Radio Bucureşti. Din 1979 a fost solistă la Ansamblul Doina al Armatei.
În 1977, a lansat primul album dedicat locului său natal, intitulat „Argeș, Argeșelule”.
– Elisabeta Turcu a apărut pe scenă alături de toate marile nume ale folclorului românesc de la Benone Sinulescu, Dumitru Fărcaș, Elisabeta Ticuță până la Maria Ciobanu, Irina Loghin sau Veta Biriș.
– Anul acesta, cu prilejul Zilei Internaţionale a Muzicii, în semn de apreciere pentru dăruirea şi profesionalismul cu care au păstrat, cultivat şi promovat valorile perene ale artei muzicale româneşti şi universale, Elisabeta Turcu a fost decorată cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler.