SÂMBĂTĂ, 11 IANUARIE 2025
MICUL AVENTURIER DIN SANTA CRUZ
Ora 11:30 – Sala Studio „Liviu Ciulei”
Autor Michael Ende
Regia artistică Ioan Brancu
Scenografia Clara Dărângă
Durata 1h
Vârsta acceptată +6 ani
Distribuţia:
Cristina Dumitru, Cristina Muscalu, Andrea Botescu-Boțîrcă, Aura Floroiu, Olga Podaru, Gabriela Roșu, George Slătioreanu, Mihai Savu, Ionuț Oanță.
Cu spectacolul MICUL AVENTURIER DIN SANTA CRUZ, adaptare a remarcabilului regizor Ioan Brancu, după o povestire de Michael Ende, se deschid larg porțile universului în care copiii își pot împlini până și cel mai îndrăzneț vis.
Herman, eroul poveștii, reușește, la numai opt ani, să se transpună în toate ipostazele care, consideră el, i-ar aduce satisfacții. Necăjit că este nevoit să își irosească ,,bunătate de tinerețe cu gramatica, cu tabla înmulțirii”, dar foarte năzdrăvan din fire, micul aventurier, decide să pornească în călătoria vieții sale, adică drumul spre școală. Rând pe rând, experimentează situații care fie îl duc pe culmile gloriei, fie îi pun viața în pericol.
Captivanta aventură a lui Herman, prin întâlnirile lui cu personajele spectaculoase, prinde farmec sub iscusita amprentă regizorală a lui Ioan Brancu și dibăcia actorilor mânuitori de vise de la AȘCHIUȚĂ, transformând această producție într-o atracție artistică de neratat.
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând linkul
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link https://www.mystage.ro/spectacole/micul-aventurier-din-santa-cruz-4443?af=57
SÂMBĂTĂ, 11 IANUARIE 2025
VOLPONE
Ora 19:00 – Sala Mare
Autor Ben Jonson
Regia artistică și ilustrația muzicală Bogdan Cioabă
Asistent regie Gabriel Gheorghe
Scenografia Cristina Ciucu
Coregrafia Florin Fieroiu
Durata spectacolului 1 h 45 min.
Vârsta acceptată +7 ani
Distribuția: Gabriel Gheorghe, Petrișor Diamantu, Gogu Preda, Robert Tudor, Dan Andrei, Vlad Popescu, Alina Diaconu, Mirela Popescu, Adrian Duță, Mirela Dinu, Adriana Drugulescu, Alexandra Bulucea, Ionuț Oanță.
„Volpone” este un spectacol care devoalează o lume excentrică, plină de exuberanțe și de perversitate rafinată. Este lumea celor care pentru a-și păstra iluzia puterii, sunt în stare să vândă atât sufletele lor, cât și pe ale altora. Personajul Volpone este singurul care este lucid. El are abilitatea să jongleze cu slăbiciunile celor vânduți banului.
Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrală sau accesând link-ul https://www.mystage.ro/spectacole/volpone-3755?af=57
DUMINICĂ, 12 IANUARIE 2025
MOTANUL ÎNCĂLȚAT
Ora 11:30 – Sala Studio „Liviu Ciulei”
Regia artistică Geo Balint
Scenografia Tunde Tomos
Muzica Zeno Apostolache-Kiss
Durata spectacolului 40 min.
Vârsta acceptată + 3 ani
Distribuţia: Mihai Savu, Cristina Muscalu, George Slătioreanu, Gabriela Roșu, Aura Floroiu, Ionuț Oanță.
Spectacolul MOTANUL ÎNCĂLȚAT, în regia lui Geo Balint este o poveste binecunoscută a lui Charles Perrault, despre cel de-al treilea și cel mai tânăr fiu care primește partea cea mai mică din moștenire, aproape nimic. Fiul a primit totuși o pisică, pe care o credea inutilă.
În acest basm, personajul principal, Motanul, prezintă calitățile unui fiu mai mic, care sunt inteligența, vitejia și spiritul. Morala poveștii este că un om trebuie să se bazeze întotdeauna pe abilitățile sale și că este important să crezi în tine și să fii creatorul norocului tău.
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând linkul
https://www.mystage.ro/spectacole/motanul-incaltat-pitesti-2321?af=57
DUMINICĂ, 12 IANUARIE 2025
CU SUFLETUL NU-I DE GLUMIT
Ora 19:00 – Sala Mare
Autor Dimitré Dinev
Regia artistică Sorin Militaru
Scenografia Roxana Răduț
Muzica originală Dragoș Cohal
Durata spectacolului 2 h
Vârsta acceptată +16 ani
Distribuția:
Gogu Preda, Ioana Podăreanu, Florin Dobre, Dan Andrei, Marius Furtună, Adrian Duță, Mirela Popescu, Ada Dumitru, Marius Bălan, Ștefan Gilă.
CU SUFLETUL NU-I DE GLUMIT este alegerea făcută de Sorin Militaru, un regizor cu palmares valoros, pentru scena Teatrului „Alexandru Davila”.
Spectacolul, bazat pe textul scriitorului austriac de origine bulgară Dimitré Dinev, este o tragicomedie care provoacă privitorul la o meditație profundă despre viață și moarte. Întreaga acțiune se desfășoară la un priveghi unde prietenii defunctului caută să respecte obiceiurile din spațiul balcanic specifice acestui eveniment.
Scena de început îl are în prim plan chiar pe Nikodim, defunctul, în momentul în care încearcă să treacă spre lumea de dincolo, dar nu are banii necesari să facă plata barcagiului. Tot ce urmează face trimitere fie la ritualul priveghiului, fie la diverse neîmpliniri ale vieții protagoniștilor (cei patru prieteni, colegi de șantier cu Nikodim, soția defunctului, bocitoarea, muzicantul și o stripteuză). Balanța se înclină, periodic, către cele lumești versus cele din lumea de dincolo, iar priveghiul devine motiv de jale, de distracție, de reflecție.
În tot acest context, muzica este un necesar obligatoiu. Afectați de moartea prietenului, dar copleșiți de problemele personale, protagoniștii acțiunii ajung, în unanimitate, la concluzia că „timpul nu mai are nicio importanță” și că „moartea aduce cu adevărat seceta în sufletul oricui”.
Sorin Militaru și-a ales actori cu experiență și, împreună, vă propun această producție care nu doar sugerează, ci evidențiază clar: CU SUFLETUL NU-I DE GLUMIT.