Activitate intensă la Centrul Cultural Pitești în perioada 1 – 6 iulie! Evenimentele se țin lanț…

0
181

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 1-6 iulie 2024, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
Lansarea cărții de poezie „Cleopatra”, de Daniela Voiculescu, eveniment editorial care va avea loc luni, 1 iulie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„<Cleopatra>, un titlu de carte care a venit în urma unei revelații. Am aranjat toate piesele de puzzle și-am realizat asemănarea mea cu cea mai faimoasă regină din Antichitate! Cartea cu numărul 30, cartea-cunună a operei mele literare. Numărul 30 simbolizează creativitatea, bucuria, societatea, precum și trezirea spirituală, conectarea cu Sursa.
Cartea are două părți. Prima parte este intitulată <Emovere>. Emoție, un impuls care aduce reacții. Cuvântul vine de la latinescul <emovere>, compus din <e> (în afară) și <movere> (mișcare). A identifica originea emoției și a-i da sens este un semn de dezvoltare și acceptare. A doua parte, <Egiptul în mișcare>, arată că tema predominantă a cărții este legată de Egipt și de misterele care au ieșit la suprafață, dând impresia că acest loc este în mișcare, nu doar în mintea mea, ci și în poeme… O transă redată filosofic, amintind de tainele care așteaptă să fie descoperite, ele având un voal mistic, ușor de atins pentru cel inițiat!
Din 2010, asemănarea mea cu Cleopatra este evidentă în multe poeme… Nu pot uita cum, în adolescență, mâna mea scria, de parcă era ghidată de cineva, un singur nume… Cezar! Dar despre secretele și visele Cleopatrei vom discuta împreună, nu-i așa?”, spune Daniela Voiculescu.
Dublă lansare de carte – volumul “Opțiuni de cronicar”, semnat de Nicolae Oprea, și volumul “Clasicii noștri. Contribuții la viața și opera lui Vladimir Streinu”, autor Jean Dumitrașcu. Evenimentul editorial, care se înscrie în proiectul „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe prof. univ. dr. Nicolae Oprea, președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Pitești, va avea loc marți, 2 iulie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Vă invităm la o dublă lansare de carte. Este vorba de volumul recent al domnului Nicolae Oprea, <Opțiuni de cronicar>, și de volumul <Clasicii noștri. Contribuții la viața și opera lui Vladimir Streinu>, de Jean Dumitrașcu. Universitarul piteștean Nicolae Oprea este unul dintre cei mai cunoscuți și activi critici literari din România. În fiecare lună, ține cronica literară la cele mai importante reviste literare din țară, începând cu <România literară>. Critica sa e una practicată cu metodă, riguroasă și elaborată, cum spunea Tudor Cristea. Volumul ultim, <Opțiuni de cronicar> (apărut la Editura <Bibliotheca> din Târgoviște), este o veritabilă profesiune de credință. Afirmă Nicolae Oprea: <dominat de plăcerea lecturii și obligația consimțită prin vocație, cronicarul literar discerne nemijlocit dinamica literaturii contemporane, separând valoarea de nonvaloare (…) Spiritul critic și intransigența de ordin moral alcătuiesc promontoriul de unde purcede spre distingerea nuanțelor, gradarea trăsăturilor revelatorii ale operei și, în genere, ierarhizarea veridică a valorilor actuale>. Despre cartea sa vor vorbi Mihai Stan, editor, scriitorii Mircea Bârsilă și Ecaterina Botoncea, prof. dr. Magda Grigore, iar cartea mea va fi prezentată de editorul Mihai Stan și de scriitorul Cristian Meleșteu”, precizează Jean Dumitrașcu.
Conferința cu tema „Alchimiștii – în căutarea aurului și a nemuririi”, în cadrul proiectului „Culisele istoriei – Societăți secrete și mari inițiați”, susținut de directorul Direcției Județene pentru Cultură Argeș, scriitorul Cristian Cocea, eveniment care va avea loc marți, 2 iulie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dezbaterea interactivă cu tema „Lecturi de vacanță”, în cadrul proiectului cultural „Hrană pentru Suflet”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, având invitați elevi de gimnaziu din Pitești, eveniment care va avea loc miercuri, 3 iulie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Consilierea psihologică a pacienților în general și a pacienților oncologici în special”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Omul între Breaking News și Armonia Sufletului”, susținut de psihologul-clinician Carmen Violeta Popa, eveniment care se va desfășura miercuri, 3 iulie, de la ora 17.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema „Mirajul poeziei și critica literară”, în cadrul proiectului „Invitați la <Cafeneaua literară>”, coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei de cultură „Cafeneaua literară”, avându-l invitat pe poetul și criticul literar Marian Barbu, eveniment care se va desfășura joi, 4 iulie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema „America – adevăr sau provocare…”, în cadrul proiectului „La Vama Vremii”, coordonat de scriitorul și publicistul Nicolae Badiu, avându-l invitat pe Marian Nicolescu, eveniment care va avea loc joi, 4 iulie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„La <Vama Vremii>, de Ziua Statelor Unite ale Americii, vine Marian Nicolescu, un muscelean american, pasionat de tir sportiv cu arme letale”, spune Nicolae Badiu.
Lansarea volumului de proză „Inima care scrie”, de Adrian Georgescu, în cadrul proiectului „Confluențe literare”, coordonat de profesoara și scriitoarea Allora Albulescu, joi, 4 iulie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Evenimentul se desfășoară sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”, președinte Allora Albulescu.
Lansarea volumului de versuri “În numele poemului”, de Magda Grigore, eveniment editorial în cadrul proiectului “Confluențe literare”, coordonat de profesoara și scriitoarea Allora Albulescu, vineri, 5 iulie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Evenimentul se desfășoară sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”, președinte Allora Albulescu.
Spectacolul muzical-coregrafic „Hello, Summer!”, sâmbătă, 6 iulie, de la ora 12.00, în Parcul „Lunca Argeșului”. Evenimentul va fi susținut de copii și tineri care urmează cursul de dans sportiv și de societate (coordonator, coregraful și arbitrul internațional Alfred Schieb) și cursul de chitară (coordonator Andrei Bulf) la Centrul Cultural Pitești.

Loading


There is no ads to display, Please add some

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.