Argeșul, sub semnul focului! Tot mai multe gospodării sunt în pericol

0
238

Pompierii argeșeni au început această săptămână „în forță”. Este vorba despre două incendii produse pe teritoriul județului nostru, în urma cărora au ars vegetație uscată, un lan de grâu și litieră de pădure.
Într-un interval de aproximativ trei ore, din cauza unor incendii de vegetație uscată, a fost distrusă o suprafață de teren de peste 60.000 mp. Acestea s-au produs, după cum urmează:
– comuna Bascov, satul Schiau, unde au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată și în jur de 3.000 mp lan de grâu;
– municipiul Curtea de Argeș, strada Epurești, unde incendiul s-a manifestat pe aproximativ 6 ha de teren. Au ars vegetație uscată și litiera de pădure, iar la misiunea de stingere a participat și personalul al Ocolului Silvic.
Din cauza numărului mare de incendii în tot județul, pompierii militari aleargă în toate părțile. Numai în ultima săptămână, flăcările au distrus zeci de hectare și au ajuns până în apropierea zonelor populate, punând casele și gospodăriile oamenilor în pericol.
P.S. În această după-amiază, un alt incendiu de proporții a avut loc la Curtea de Argeș, pe strada Cuza Vodă. A ars o anexă de peste 100 mp, la care flăcările s-au manifestat violent, însă pompierii au reușit să le oprească din propagarea către locuința din apropiere. De asemenea, a ars litiera dintr-o pădure pe o suprafață de aproximativ 1000 mp și coronament de la copaci.


Pentru stingerea incendiului au fost angrenate patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și o autospecială de primă intervenție și comandă. Pompierii au primit sprijin și de la personal al Ocolului Silvic, iar o femeie de 78 de ani a fost transportată la spital cu atac de panică.

 

Loading


There is no ads to display, Please add some

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.