Evenimente organizate de Centrul Cultural Pitești în perioada 25 – 29 martie

0
288

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 25-29 martie 2024, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro
), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
✔️ Simpozionul ,,Mircea Eliade și Mitul Eternei Reîntoarceri”, ediția a XIV-a, în cadrul proiectului Clubul literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu, eveniment care se va desfășura luni, 25 martie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții;
✔️ Prelegerea cu tema „În ce realitate trăim?”, susținută de trainerul de dezvoltare personală, terapeuta și profesoara de limba și literatura franceză Laura Gabriela Nițescu, luni, 25 martie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții;
✔️ Dialogul cu tema „Cum ne descoperim menirea și drumul în viață?”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Adolescență, entuziasm, libertate, înțelepciune, coordonat de profesorul de filosofie și poetul George Badea, având-o invitată pe lector univ. dr. Lucia Neagoe, de la Centrul Universitar Pitești, eveniment care va avea loc luni, 25 martie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții;
✔️ Prelegerea cu tema ,,Istoria culturală a trandafirului”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri” Pitești, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 25 martie, de la ora 20:00;
✔️ Prelegerea cu tema „Curiozități Feng Shui”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Călătorie în științe neconvenționale – Feng Shui”, coordonat de Sorin Dinu, specialist în Feng Shui, marți, 26 martie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții;
✔️ Prelegerea cu tema ,,Paradigme și Arhetipuri Culturale. Unitate, Diversitate și Identitate în Cultura Contemporană”, în cadrul proiectului cultural-educativ ,,Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept din cadrul Centrului Universitar Pitești, eveniment care va avea loc marți, 26 martie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema ,,Scriitori din Basarabia”, în cadrul proiectului cultural-educativ ,,Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 27 martie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema ,,Despre Basarabia”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș, eveniment care se va desfășura miercuri, 27 martie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dialogul cu tema ,,Istorie și perspective. 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România”, în cadrul proiectului “Personalități culturale piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe prof. dr. col. Cornel Carp, istoric, miercuri, 27 martie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Lansarea cărții-scenariu cu titlul ,,În noaptea aceasta nu e lună. În noaptea aceasta este lună”, de Cristina Onofre, eveniment editorial în cadrul proiectului cultural-motivațional ,,Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, miercuri, 27 martie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema ,,Să înțelegem mai bine curentele de gândire: Progresismul versus Conservatorismul”, în cadrul proiectului “Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de psihologul, sociologul, scriitorul, jurnalistul George Smeoreanu, joi, 28 martie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema ,,Pe scenă, ca în viață”, susținută de Lorena Dicu, actriță, coordonatoarea Atelierului de actorie din cadrul Centrului Cultural Pitești, eveniment care va avea loc joi, 28 martie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dialogul cu tema ,,Educaţie pentru sănătatea psihică (II)”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală “Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe dr. Crenguța Belegan, psiholog clinician, psihoterapeut, eveniment care se va desfășura joi, 28 martie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Lansarea volumului de proză religioasă cu titlul „Întâmpinarea Domnului”, de Adrian Georgescu (scriitor, realizator de emisiuni radio-tv), eveniment editorial care se va desfășura în cadrul proiectului cultural-educativ „Confluențe literare”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română/franceză Allora Albulescu, joi, 28 martie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Proiectul se desfășoară sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”, președinte prof. Allora Albulescu.

Loading


There is no ads to display, Please add some

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.