Noi îmbunătățiri la Spitalul Județean Pitești! Proiect de 6 milioane lei…

0
275

”Sănătatea argeșenilor rămâne prioritatea noastră! Vom depune, împreună cu Spitalul Județean de Urgență Pitești, un proiect de dotare a laboratorului de anatomie patologică” – a declarat președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă.
Ce înseamnă acest nou proiect? Că vom avea și în Argeș echipamente complet automate pentru a realiza diagnosticul de imunohistochimie și de biologie moleculară, diagnostic cert, rapid și standardizat pentru tumorile nou diagnosticate, aceste tehnici fiind necesare pentru un diagnostic complet și instituirea unei terapii oncologice țintite.
Laboratorul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești asigură diagnostic anatomopatologic pentru un număr anul de aproximativ 4.000 de pacienți (diagnostic histopatologic și citologic), operați aici și la Spitalul Orășenesc “Regele Carol I” Costești. Activitatea curentă a Serviciului de Anatomie Patologică constă în efectuarea de diagnostic histopatologic, diagnostic citologic, examene extemporanee și autopsii. Serviciul de Anatomie Patologică are o experiență de 4 ani în diagnostic de biologie moleculară.


”În ședința de Consiliul Județean de la sfârșitul săptămânii trecute a fost aprobat acest proiect în valoare de peste 6 milioane de lei, din care contribuția noastră va fi de numai 122.000 lei. Finanțarea se face prin fonduri europene în cadrul Programului Sănătate și am primit deja avizul de oportunitate din partea Ministerul Sănătății. Dotarea laboratorului cu echipament de ultimă de oră vine în completarea proiectului de realizare a Centrului de Radioterapie, care urmează să fie construit lângă Secția de Oncologie”, a completat președintele Ion Mînzînă.

Loading


There is no ads to display, Please add some

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.