Vorbe grele spuse de primarul Ion Gîrleanu la monumentul eroilor din Bogați! Merită citit…

0
234

”Am celebrat, de sărbătoarea Înălțării Domnului, românii al căror eroism rămâne lecție de căpătâi pentru toți cei care simt și trăiesc pentru români și pentru România. Ne aducem aminte cu mulțumire și prețuire de toți cei care s-au sacrificat pentru libertatea și integritatea țării, din iubire pentru români și pentru România.
Vorbim despre oameni care și-au lăsat acasă familia, părinții, frații și au plecat pe front, pentru că țara și neamul românesc au fost mai importante decât orice altceva, murind în gloria țării lor.
Au căzut în tranșeele săpate, cu scrisorile netrimise, în buzunarele uniformelor, cu lacrimi de sânge pe obraji și cu dragostea de țară în suflet!
Noi, generațiile actuale, avem obligația morală de a preda lecția faptelor și vitejiei lor generațiilor care vin, păstrându-le vie amintirea. Fie că au pierit pe câmpurile de luptă, în lagăre sau închisori, eroii noştri au luptat pentru un ideal şi au plătit cu prețul vieții pentru libertatea şi demnitatea românilor, apărând prin sacrificiul suprem pământul sfânt al României.
Eroismul românilor care s-au sacrificat pe altarul iubirii de patrie și de neam să ne fie veșnic exemplu nouă și generațiilor care vin.
În amintirea lor ne plecăm capetele, în semn de respect față de actele și faptele lor.
Dumnezeu să odihnească eroii și să binecuvânteze neamul românesc, în veci!”.

 

Loading


There is no ads to display, Please add some

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.